Skavanker,recept och semester!

Jag funderar på att köpa Kobe beef.. Ja, jag kan faktiskt tänka mig att lägga så mycket på pengar på kött.
Dock tänker jag inte bjuda Andreas på det.. sorry love.
Nä men andreas gillar sitt kött welldone.. och jag läste precis att om man lagar en kobe-biff welldone så smälter allt fett ur den och den blir som en vanlig bit kött. Själv gillar jag mitt kött väldigt rare och jag misstänker att äta en Kobe-biff är en upplevelse för att som är matintresserade. För dom som inte är det är det ju inte vart att lägga 1500 kr kg eller vad det kostar.. Kan nästan tänka mig att det är dyrare. Men eftersom jag inte  är Bill Gates och andreas äter sitt kött welldone.. har jag bestämt att nån kväll då jag är själv.. ska steka mig en biffarnas biff.. göra en tomat och löksallad.. lite vitlökssmör dricka ett glas rött och bara njuta. Jaja nog om kött.


Strax ska jag ner till lilla mormor som är hos mamma och hälsar på. Mamma hade lite ärrenden att göra så jag och sofia ska dit så inte hon behvöer vara själv. Lilla mormor.. 92 år, kan ni tänka er.. hur underbar som helst.
Ser inte ut att vara en dag över 75.. inte en enda ryka. Tänk om man kunde få se ut så när man är gammal.
Dock lär det nog inte bli så med tänke på att jag är 24 och har redan en bekymmerrynka mellan ögonon som är djupare än Grand Canyon. Riktigt riktigt fult, det kan jag ju lova att vi snart ska göra oss av med.
Folk får ju säga vad dom vill, - nä det behöver du inte.. - men herregud, det är ju ingenting..
Men jo, den syns.. massa.. hur kan man missa en rynka som är spikrak mellan mina ögon som är cirka 5 cm lång?

Ja just det, jag och Andreas var ju på Öddö under den lilla semesterveckan vi hade ihop.. !

 



Mig i foppa-tofflor.. detta är den enda gången ni får se det kan jag lova



Det är som taget ur en dröm.. en av mina iaf



Vackert.. här tittade vi på solnedgången




Ja semestern var iaf fantastisk.

Nu ska jag ta mig en dusch och sticka iväg och handla lite innan jag passar mormor.
Ska göra soppa på buljongen jag kokade igår.
Igår blev det nämligen Dillkokt kyckling och ris.
Så idag blir det kycklingsoppa med varma västerbottenmackor.

Ha en underbar dag.

Recept på Dillkokt kyckling.

En hel kyckling.. färsk eller fryst

Koka en hel kyckling tillsammans med morötter, palsternacka, purjolök och rotselleri som ni skalat och skurit i stora bitar.. det ska även vara mycket hönsbuljong och kycklingfond tillsammans med allt det andra så ni får bra smak på buljongen. smaka av och när det smakar gott och mycket räcker det :)

Är kyckling fryst kan den koka i 2.45 minuter.. glöm inte ta ut kråset som ligger i en påse i kycklingen.
Min hade fryst fast så jag fick spola massa varmt vatten på kycklingen så påsen lossade.

När kycklingen är klar tar du upp den ur grytan och och silar soppan, funkar  med ett durkslag.

Spara buljongen, ta 3 dl buljong och vispa ihop det med ca 6 dl matlagningsgrädde.
Ta i lite extra kycklingfond om det behövs, beror på hur stark din egna buljong är.
Låt puttra p svag värme, häll i två tsk socker och en tsk ättika.. klipp ner mycket mycket dill.. låt koka upp
Tjocknar inte såsen till så får du reda den såklart.. (blanda lite mjöl och vatten till en klumpfri tjock massa och häll i såsen)

Ta bort allt kött från kycklingen och lägg ner i såsen.. rent kött.. ej skinn och ben.
Koka ris eller potatis.. Klart!

Hur gott som helst.. Riktigt husmanskost! Riktigt enkelt också!

Spara buljongen så visar jag hur du gör en god kycklingsoppa sen.

Ha det bäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0